347347367 1

Αλγόριθμοι και 25.000 Σβαρόφσκι για ένα χάι τεκ φόρεμα

347347367

Το διατομεακό εργαστήριο ντιζάιν Foraeva ετοιμαζόταν για εγκαίνια και χρειαζόταν μια δημιουργία που να σηματοδοτούσε την ταυτότητά του. Επιστρατεύτηκαν η Ρουμάνα σχεδιάστρια μόδας Λάνα Ντουμίτρου και ο επίσης Ρουμάνος αρχιτέκτονας Βλαντ Τένου και σχεδίασαν ένα φόρεμα από περισσότερα από 25.000 κρύσταλλα Σβαρόφσκι. Πώς, όμως; Χρησιμοποίησαν το διακοσμητικό μοτίβο ενός ρουμανικού παραδοσιακού κιλιμιού και ψηφιακό λογισμικό – προσομοιώσεις σε υπολογιστή, αλγοριθμικές μεθόδους ντιζάιν και ψηφιακή δημιουργία πρωτοτύπου – για να επιτύχουν την υψηλής τεχνολογίας διαδικασία δημιουργίας του.

«Η ταυτότητα και η παράδοση δεν πρόκειται να χαθούν καθώς βαδίζουμε στο μονοπάτι της δια-παγκοσμιοποίησης, θα εξελιχθούν με απρόσμενους τρόπους, μορφοποιημένες από την τεχνολογία και τα συναισθήματα» δήλωσαν οι σχεδιαστές που είναι πίσω από το εργαστήριο Foraeva.

Οι κρύσταλλοι συμπεριφέρονται ως τρισδιάστατα pixel. Ελέγχονται από αλγόριθμο, ο οποίος δημιουργήθηκε για να ερμηνεύσει τα παραδοσιακά μοτίβα και να τα επαναδημιουργήσει με κρύσταλλα Σβαρόφσκι.

«Πρόκειται για ντιζάιν που βασίζεται στη διαδικασία, δημιουργώντας όχι μόνον ένα μοντέλο αλλά μια οικογένεια μοντέλων, με πλήρη προσομοίωση σε 3D, για έναν διάλογο όσον αφορά την παραγωγή με ρομπότ κατασκευαστές και όχι με το ανθρώπινο χέρι» εξήγησαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μέλη της ομάδας που δημιούργησε το χάι τεκ φουτουριστικό φόρεμα (15 άτομα, που εργάστηκαν επί έξι μήνες σχεδόν).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.