kalanryta b 2 1

Ακόμα και το καλοκαίρι θα λειτουργεί το χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα

kalanryta b 2

«Θα δίνει την ευκαιρία για βόλτα στο βουνό με τους νέους αναβατήρες, αλλά και επισκέψεις στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο»

Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων θα μπορεί να λειτουργεί ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του, λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αύξηση των επισκεπτών και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος, «η λειτουργία του χιονοδρομικού τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δίνει την ευκαιρία για βόλτα στο βουνό με τους νέους αναβατήρες, αλλά και επισκέψεις στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο “Αρίσταρχος”».

Ειδικότερα, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Λαζουράς χαρακτήρισε ως ιστορική την απόφαση για την αναβάθμιση, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων», προσθέτοντας ότι η πρόταση μελετήθηκε και προετοιμάστηκε από τον δήμο και το χιονοδρομικό κέντρο.

Παράλληλα, τονίζει ότι «έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου γίνεται μία τόσο μεγάλη παρέμβαση, με την οποία ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο χιονοδρομικό, δίνοντάς του “ζωή” για τα επόμενα 40 χρόνια».

Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό, ο δήμαρχος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα λειτουργήσουν δύο σημαντικοί νέοι αναβατήρες με καμπίνες και καρεκλάκια, θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της ενέργειας και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τους αναβατήρες έκτασης 700 τ.μ., θα συντηρηθούν κτίρια, θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός και θα αγοραστούν νέοι χιονοστρωτήρες.» Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και βοηθητικών συστημάτων, καθώς παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες.

Σχετικά με τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν, ο Γιώργος Λαζουράς λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού σημαίνει “ζωή”, κίνηση, επαγγελματική δραστηριότητα, τουριστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη, διότι μέσα από την αναβάθμιση στόχος είναι το χιονοδρομικό κέντρο να μη λειτουργεί μόνο τη χειμερινή περίοδο, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή ακόμα και το καλοκαίρι».

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, «με τη λειτουργία των σύγχρονων, γρήγορων και ασφαλών αναβατήρων όσοι θα φθάνουν στο χιονοδρομικό κέντρο τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία βόλτα, ή να επισκέπτονται στην κορυφή του Χελμού και τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το τηλεσκόπιο “Αρίσταρχός”, ενώ παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο βουνού».

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Λαζουράς, «έχουμε αποφασίσει να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες που προανέφερα, διότι είναι κάτι το οποίο μας έχουν ζητήσει, τόσο οι επισκέπτες, όσο και τα τουριστικά γραφεία».

Άλλωστε, όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου, «στα 30 χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλει αποφασιστικά την οικονομία της περιοχής, έχει ταυτιστεί με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τοπικό παραγωγικό ιστό και έχει πολλαπλασιαστικά λειτουργήσει υπέρ της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος σημειώνει ότι οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν για την βελτίωση του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλουν στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *