5-Χρήσιμες-συμβουλές-ανακαίνιση-μπάνιου-montclair-painting

5 Χρήσιμες συμβουλές για την ανακαίνιση του μπάνιου σας

Όλοι θέλουμε ένα μπάνιο που θα αντικατοπτρίζει το προσωπικό μας στυλ και ταυτόχρονα θα μπορεί να μας παρέχει την ηρεμία που χρειαζόμαστε. Είναι αλήθεια ότι αφιερώνουμε μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας στο χώρο αυτό και είναι σημαντικό να διαθέτει τα σωστά είδη υγιεινής, να είναι λειτουργικός και πρακτικός. Η ανακαίνιση μπάνιου με την εταιρεία Montclair Painting σας προσφέρει μέσω του προσεκτικού σχεδιασμού, της εύρεσης του κατάλληλου εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και του έμπειρο προσωπικό της  όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε τον ιδανικό χώρο.

Μετατρέψτε το όνειρο της ανακαίνισης του μπάνιου σας πραγματικότητα

Οι ειδικοί της εταιρεία Montclair Painting  με την πολυετή εμπειρία στο χώρο της ανακαίνισης σπιτιών, το βάψιμο και τη στέγαση στο New Jersey, σας δίνουν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές, οι  οποίες θα μπορούσαν να μετατρέψουν το όνειρο της αναδιαμόρφωσης του μπάνιου σας σε πραγματικότητα.

Οραματιστείτε το ιδανικό μπάνιο σας

Πριν καλέσετε οποιαδήποτε εταιρεία για την ανακαίνιση του μπάνιου σας , θα πρέπει πρώτα να μιλήσετε με όλους όσους χρησιμοποιούν το χώρο. Προσπαθήστε να κάνετε μια συζήτηση σχετικά με το στιλ, τα ειδή υγιεινής και το χρηματικό ποσό που θα αποτελεί τον προϋπολογισμό σας. Είναι σημαντικό να υπολογίζετε πάντα λίγο αυξημένο το προϋπολογισμό σας, γιατί ποτέ δεν ξέρετε εάν θα υπάρξουν κάποια απροσδόκητα προβλήματα που θα αυξήσουν το κόστος αργότερα.

Ο σχεδιασμός με την οικογένεια σας θα σας φανεί πολύ χρήσιμος αφού θα σας δείξει το σύντομα δρόμο για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης χωρίς την δημιουργία παρεξηγήσεων και προστριβών. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να ορίσετε ένα σχέδιο για την αναδιαμόρφωση του μπάνιου σας, μιλήστε με τους  ειδικούς συνεργάτες της Montclair Bathroom Remodelling και ζητήστε τη συμβουλή τους. Ένας επαγγελματίας μπορεί να προσφέρει μια εικόνα για το στυλ που επιθυμείτε και να χειριστεί τον προγραμματισμό τόσο για τις εργασίες εγκατάστασης όσο και την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού.

Μόλις ξεκινήσει λοιπόν η ανακαίνιση, πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 με 90 ημέρες. Δεν έχει σημασία όμως ιδιαίτερη σημασία το πόσο καιρό θα διαρκέσει, όσο το να προσπαθήσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό να αλλάξετε τα σχέδιά σας, εκτός φυσικά εάν προκύψουν οικονομικοί περιορισμοί ή προβλήματα. Μια αλλαγή των σχεδίων σας έστω και μικρή για τα δικά σας δεδομένα, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα έξοδα και καθυστερήσεις σε όλο το έργο της ανακαίνισης.

5 Χρήσιμες συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου – Montclair Painting

Η σκέψη για όλες τις διαφορετικές επιλογές που μπορείτε να έχετε είναι λίγο αγχωτική για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, ειδικά αν έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε ποια κατεύθυνση θέλετε να ακολουθήσετε. Η αξιολόγηση του σκοπού, του προϋπολογισμού και των στόχων σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε αυτό πρέπει να ξεκινήσετε.

Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Βρείτε το στυλ σας

Οι χρωματικοί συνδυασμοί, τα σχέδια στα πλακάκια και τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε είναι αρκετά για να χαρίσουν ένα μοναδικό στυλ στο μπάνιο σας. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι ανάλογα με το γούστο και την έμπνευσή σας. Τα γήινα χρώματα στους τοίχους σε συνδυασμό με το ξύλο δίνουν αρμονία και φυσική ομορφιά στο μπάνιο σας ενώ το λευκό χρώμα τόσο στα είδη υγιεινής όσο και στους τοίχους αποτελεί μια μοντέρνα, διαχρονική και λαμπερή επιλογή.

Χρωματικές επιλογές όπως το πράσινο, το απαλό μπλε, το γκρι ή οι αντιθέσει μαύρου και άσπρου μπορούν να δώσουν στο χώρο το ξεχωριστό στυλ που ψάχνετε για την ανακαίνιση του μπάνιου σας και να εκφράζει το προσωπικό σας γούστο.

Αν ακόμα δυσκολεύεστε μπορείτε να απαντήσετε σε μερικές απλές ερωτήσεις για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι θέλετε. Ποιο μπάνιο θα αναδιαμορφώσετε; Θα ανακαινίσετε ένα πλήρες μπάνιο ή μισό μπάνιο; Θα ενσωματώνετε  το μπάνιο σας βρίσκεται στο κυρίως υπνοδωμάτιο; Θέλετε να αλλάξετε πλήρως όλα τα στοιχεία του μπάνιου σας και να ξεκινήσετε εκ νέου, ή να διατηρήσετε κάποια και να τα συνδυάσετε με το νέο;

2. Σκεφτείτε το χώρο σας

Ο σχεδιασμός και ο χώρος συμβαδίζουν. Μπορεί να έχετε πολλές ιδέες για το νέο ανακαινισμένο μπάνιο σας, αλλά θα έχετε το χώρο να τις εφαρμόσετε; Είναι σημαντικό να έχετε μετρήσει το χώρο σας έτσι ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές σε έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής.

Σκεφτείτε να τοποθετήσετε μια μεγάλη μπανιέρα μόνο και μόνο επειδή έχει υδρομασάζ! Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν όμορφο αλλά δεν θα ήταν καθόλου λειτουργικό, αφού η μπανιέρα θα «έπιανε» όλο το δωμάτιο με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα; Ένα έπιπλο ή ένα αξεσουάρ δεν αρκεί να είναι όμορφο αλλά θα πρέπει να ταιριάζει και στο χώρο σας.

Η πρώτη κίνηση λοιπόν είναι να μετρήσετε το μπάνιο σας και στη συνέχεια χρειάζεται να έχετε υπολογίσει το ποσό το οποίο είσαστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για να αγοράσετε έπιπλα μπάνιου και ειδή υγιεινής.

3. Επιλέξτε τα σωστά υλικά

Ο σχεδιασμός μιας ανακαίνισης μπάνιου απαιτεί πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από ό, τι νομίζετε. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, η κάθε μια κατάλληλη για κάθε ξεχωριστή περίπτωση και σίγουρα θα σας μπερδέψουν αρκετά. Ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και τις προσωπικές προτιμήσεις σας το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας ανακαίνισης θα σας κατευθύνει στις σωστές για εσάς επιλογές υλικών.

Τα βασικά υλικά για την ανακαίνιση του μπάνιου είναι:

 • Νιπτήρας μονός ή διπλός
 • Μπανιέρα ή ντουζιέρα
 • Λεκάνη και μπιντέ
 • Μπαταριές και βρύσες
 • Έπιπλα
 • Πλακάκια
 • Δάπεδο
 • Θέρμανση
 • Φωτισμός
 • Σύστημα ήχου και εικόνας
5-Χρήσιμες-συμβουλές-ανακαίνιση-μπάνιου-montclair-painting

4. Τοποθετήστε τον ιδανικό φωτισμό

Ο φωτισμός είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν όταν σχεδιάζουν το νέο τους μπάνιο. Αλλά  σίγουρα θα αναγνωρίσετε αμέσως έναν χώρο με κακό φωτισμό όταν αυτός μπορεί να καταστρέψει εντελώς την εμφάνιση και τη χρησιμότητα του ίδιου του χώρου. Ο φωτισμός του νέου σας μπάνιου θα πρέπει να έχει τα παρακάτω στοιχεία:

 • Θα πρέπει να φωτίζει όλο τον χώρο
 • Θα πρέπει να επιδρά θετικά στη διάθεση σας
 • Θα πρέπει να αναδεικνύει τα όμορφα σημεία του μπάνιου σας

Γιατί να επιλέξετε το φυσικό φωτισμό στο νέο σας μπάνιο;

Τίποτα δεν κάνει το μπάνιο να είναι πιο φωτεινό και πιο φωτεινό από τον άφθονο φυσικό φωτισμό. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να ενσωματώσετε πολλά παράθυρα και ίσως έναν φεγγίτη στο σχέδιό σας. Εάν ο σχεδιασμός του σπιτιού σας δεν είναι ευνοϊκός για έναν παραδοσιακό φεγγίτη, ίσως να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σωληνοειδή φεγγίτη.

Έχοντας ένα φυσικό φωτισμό γύρω από τον καθρέφτη, σας επιτρέπει να δείτε πώς θα μοιάζετε όταν βγείτε έξω και  σας δίνει τις πραγματικές διαστάσεις του χρώματος και του τόνου του δέρματος σας.

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ο τεχνικός φωτισμός στο μπάνιο μου;

Φυσικά, ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι ο φυσικός  φωτισμού του χώρου σας, ο ήλιος δύει κάθε μέρα και θα χρειαστείτε ένα εξίσου έναν καλό τεχνητό φωτισμό. Η σκέψη ως προς τα επίπεδα φωτιστικά οροφής είναι μια καλή αρχή. Οι λυχνίες LED σε ένα διακόπτη dimmer μπορούν να παρέχουν το φως που επιθυμούμε κάθε στιγμή, αλλά να θυμάστε ότι μπορεί να ρίξει σκιές στο πρόσωπο σας, κάτι που δεν είναι ευχάριστο. Για το λόγο αυτό, φροντίστε το σημείο του καθρέπτη σας.

Ο καθρέπτης μπορεί να φωτιστεί  σε κάθε πλευρά του ή από την πλευρά του με 2-3 πηγές φωτισμού. Με αυτό το τρόπο θα έχετε ομογενή φωτισμό, χωρίς σκιές για την περιποίηση του προσώπου σας. Έτσι το ξύρισμα και το μακιγιάζ θα γίνονται με ακρίβεια και το φως θα δίνει στο δέρμα σας μια φυσική εμφάνιση. Φροντίστε το φως να βρίσκεται στο σωστό ύψος και αποφύγετε τις σκληρές πηγές φωτός και τους γυμνούς λαμπτήρες. Μην ξεχάσετε να παρέχετε επαρκή φωτισμό και στην περιοχή της μπανιέρας με σποτάκια αλογόνου όταν θα θέλετε να διαβάσετε απολαμβάνοντας το μπάνιο σας.

5. Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για το χώρο του μπάνιου σας

Δυστυχώς, όταν πρόκειται για την ανακαίνιση του μπάνιου, πολλοί ιδιοκτήτες τείνουν να παραμελούν αυτήν την πτυχή. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι το γεγονός ότι ο σωστός εξαερισμός είναι πολύ σημαντικός, ειδικά αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι το έργο της ανακαίνισης μπάνιου σας θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια. Ένα μπάνιο που δεν αερίζεται σωστά θα μπορούσε να συμβάλει σε πολλά προβλήματα, όπως η συσσώρευση υγρασίας και μούχλας .

Αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει μερικές από τις ακριβές αναβαθμίσεις που έγιναν στο νέο αναδιαμορφωμένο μπάνιο, όπως τα πατώματα, οι τοίχοι, ακόμη και τα ντουλάπια. Η πιο απλή λύση για τον σωστό εξαερισμό του  μπάνιου  σας χωρίς παράθυρα και μπορείτε πολύ εύκολα να τον συνδέσετε με έναν διακόπτη όπως αυτόν για το φως, προκειμένου να τον ανοίγετε όποτε τον έχετε ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα για ανακαίνιση μπάνιου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *