Το μοναδικό Μουσείο Χαλιών του Αζερμπαϊτζάν

Το Carpet Museum στο Μπακού είναι ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο σε όλο τον κόσμο και ένα από πιο δημοφιλή αξιοθέατα

Στην κουλτούρα του Αζερμπαϊτζάν, τα εντυπωσιακά, πολύχρωμα, υφαντά χαλιά επιδεικνύονται στους καλεσμένους ως σημάδι φιλοξενίας, απλώνονται κάτω από τα πόδια τους ως σημάδι σεβασμού ή κρεμιούνται στον τοίχο, ως σημάδι ευημερίας.

Τα χαλιά του Αζερμπαϊτζάν έχουν συμπεριληφθεί στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μάλιστα έχουν το δικό τους μουσείο: Το Carpet Museum (Mουσείο Xαλιών) στο Μπακού.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο σε όλο τον κόσμο και ένα από πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Μπακού.

Τον Σεπτέμβριο το Μουσείο γιόρτασε τα 50 χρόνια του ενώ από το 2014 στεγάζεται σε ένα νέο, εντυπωσιακό κτίριο σε σχήμα… διπλωμένου χαλιού!

Το μοναδικό Μουσείο Χαλιών του Αζερμπαϊτζάν

Στην ταπητουργική παράδοση του Αζερμπαϊτζάν υπάρχουν διάφορες «σχολές» όπως τα χαλιά Talysh στο νότιο Αζερμπαϊτζάν, τα χαλιά Garabağ στα δυτικά ή τα Quba, πάνω στο βορρά της χώρας.

Σύμφωνα με το Euronews, το Carpet Museum φιλοξενεί σχεδόν 5.000 χαλιά σε ειδικές συνθήκες (το φως και η θερμοκρασία διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα) για να αποφευχθεί η φθορά των φυσικών χρωμάτων».

Το μοναδικό Μουσείο Χαλιών του Αζερμπαϊτζάν

Το μοναδικό Μουσείο Χαλιών του Αζερμπαϊτζάν

Το μοναδικό Μουσείο Χαλιών του Αζερμπαϊτζάν

Δείτε περισσότερα για ταξίδια και διακοπές.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Ανακαλύφθηκαν νέες γενετικές μεταλλάξεις που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Τε Οκτ 25 , 2017
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/to-monadiko-mousio-chalion-tou-azerbaitzan/"></div>Η μεγάλη διεθνής ερευνητική κοινοπραξία OncoArray Consortium, η οποία περιλάμβανε 550 επιστήμονες από έξι ηπείρους, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, ανακάλυψε 72 νέες μεταλλάξεις και γονιδιακές παραλλαγές, που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για την εκδήλωση καρκίνου του μαστού. Η ανακάλυψη ελπίζεται ότι θα οδηγήσει σε καλύτερη διάγνωση και θεραπεία της […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/to-monadiko-mousio-chalion-tou-azerbaitzan/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->
Ανακαλύφθηκαν νέες γενετικές μεταλλάξεις που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού