wattpad shutterstock

Είναι το wattpad το νέο βιβλίο;



Υπάρχει ένα πλήθος εφαρμογών που έχει κυριεύσει για τα καλά τόσο την οθόνη του κινητού, όσο και του υπολογιστή. Πριν η ύπαρξη του ίντερνετ γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και μια πηγή αστείρευτης πληροφορίας, κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει την αξία του αγαπημένου χάρτινου φίλου, του βιβλίου.

Ναι, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η τεχνολογία έχει κερδίσει τεράστιο έδαφος και φυσικά η δύναμή της είναι αδιαμφισβήτητη, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί ο διακόπτης του οff. Mέχρι όμως να βρεθεί αυτό το κουμπάκι προτείνω να στρέψουμε την προσοχή σε μια εφαρμογή που έχει τραβήξει την προσοχή και ακούει στο όνομα Wattpad.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τεχνολογία κατάφερε μέσο αυτής να δώσει ένα βήμα για το βιβλιόφιλο κοινό και να ανακαλύψουν νέες ιστορίες διαδικτυακά και δωρεάν. Σε περίοδο που τα οικονομικά του εκάστοτε αναγνώστη δεν βρίσκονται τα καλύτερά τους με τη δημιουργία ενός προφίλ ανοίγεται ένας νέος κόσμος γεμάτος με ιστορίες κάθε είδους.

Είναι όμως το Wattpad η εφαρμογή που θα αντικαταστήσει το βιβλίο σύμφωνα με τις τεχνολογικές επιταγές;
Αρχικά, είναι ευοίωνο το γεγονός ότι μέσο της συγκεκριμένης πλατφόρμας δίνεται η δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να φέρουν στην επιφάνεια τις ιστορίες τους. Προσωπικά, έχω ανακαλύψει μερικούς, οι οποίοι στη μετέπειτα πορεία κατάφεραν να συνεργαστούν με εκδοτικούς οίκους και το έργο τους να πάρει τη μορφή ενός απτού βιβλίου με χρηματικές απολαβές. Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η γνωστή ταινία After ξεκίνησε από την εν λόγω εφαρμογή με πολλούς αναγνώστες.

Παράλληλα, δεν υπάρχει κάποιο μέτρο όσον αφορά την ηλικία του συντάκτη έτσι σε μεγάλο βαθμό οι ιστορίες ανήκουν σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες να εκφράσουν τη σκέψη τους και να τη μοιραστούν με συνομήλικους τους.

Από την άλλη πλευρά, το Wattpad έχει πολλά χιλιόμετρα μπροστά του για να φτάσει την αξία του βιβλίου.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ομορφιά της απτής ύπαρξης ενός μικρού τόμου και η εθιστική μυρωδιά των χάρτινων σελίδων. Πίσω από τη δημιουργία μίας ιστορίας δεν εργάζεται μόνο ο συγγραφέας, εξ αιτίας του οποίου στο προσκήνιο έρχεται μια ολοκληρωμένη ιστορία. Κάθε εκδοτικός οίκος έχει μια ομάδα από φιλολόγους-επιμελητές η οποία διαβάζει, διορθώνει και επιμελείται τα κείμενα τα οποία θα δοθούν στον κόσμο και θεωρούν ότι έχουν την πρέπουσα λογοτεχνική σημασία. Παράλληλα, δίπλα τους συνεργάζονται οι γραφίστες και οι ζωγράφοι με κύρια φροντίδα τη δημιουργία ενός εξώφυλλου το οποίο θα αντικατοπτρίζει όσον το δυνατόν περισσότερο το περιεχόμενο.

Συνεπώς, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι η άμεση πρόσβαση σε αμέτρητες ιστορίες πολλές φορές δεν συνάδει και με ένα αξιοπρεπές περιεχόμενο. Η αξία και η δουλειά για τη δημιουργία ενός βιβλίου είναι βαρύνουσας σημασίας και ανάγεται από την εποχή του Γουτεμβέργιου. Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει ένα αναγνωστικό έναυσμα σε κάποιον νέο ο οποίος θέλει να δει κάτι διαφορετικό και να έρθει σε επαφή με διάφορες ιστορίες.

Ο χάρτινος φίλος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί, ακόμα και όταν κλείσουν όλοι οι διακόπτες, ακόμα και όταν οι ιστορίες φύγουν από την οθόνη θα πάνε σε μια νέα μορφή η οπόια θα φέρει και πάλι τον άνθρωπο σε επαφή με το βιβλίο.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να φτιάξεις ένα coffee cake μόνο για σένα σε 20 λεπτά

Shout -out στη πασίγνωστη Βραζιλιάνα pop star Anitta
 

Πηγή: Savoir Ville

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *