Αντιμετωπίστε δραστικά τη δυσκοιλιότητα της κύησης

Αντιμετωπίστε δραστικά τη δυσκοιλιότητα της κύησης

Μια διαταραχή που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων είναι η δυσκοιλιότητα.

Τα αίτια εμφάνισής της περιλαμβάνουν διάφορους παράγοντες, όπως το στρες, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και τα χαμηλά επίπεδα πρόσληψης φυτικών ινών και υγρών.

Επιπλέον, στην περίπτωση των εγκύων, η δράση ορμονών που αυξάνουν το χρόνο διέλευσης των κοπράνων και την απορρόφηση υγρών από τον εντερικό σωλήνα, καθώς και η πίεση που ασκείται από τη συνεχή αύξηση του μεγέθους της μήτρας, φαίνεται πως εντείνουν το πρόβλημα, ενώ παράλληλα, η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου λειτουργεί επιβαρυντικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι συστάσεις αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας στην εγκυμοσύνη δε διαφέρουν από αυτές που δίνονται στο γενικό πληθυσμό.

Ειδικότερα, συστήνεται σταδιακή αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών και υγρών, κατανάλωση πλούσιων πηγών προβιοτικών και συστηματική ενασχόληση με κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας.

Αναφορικά με τη χρήση βοηθητικών σκευασμάτων, δεδομένου ότι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους σε εγκύους δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς, η λήψη τους θα πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που τα παραπάνω «μέτρα» δεν επαρκούν και σε στενή συνεργασία με το γυναικολόγο, για την αποφυγή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα και θέματα για τη διακόσμηση.

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

Ιωάννης Διβράμης

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης. Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο, έχω MBA και από το 2000 ασχολούμαι επαγγελματικά με το ίντερνετ, το μάρκετινγκ, την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ το SEO και τα social media.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Λόγω ασέβειας απαγορεύτηκε η αναρρίχηση στο διασημότερο μονόλιθο της Αυστραλίας

Τε Νοέ 1 , 2017
<div class="at-above-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/antimetopiste-drastika-ti-dyskiliotita-tis-kyisis/"></div>Αποτελεί ιερό τόπο για τους Αβορίγινες, οι οποίοι λένε ότι ο βράχος «δεν είναι Disneyland» Θα απαγορευτεί σε τουρίστες η αναρρίχηση του Uluru, γνωστό ως Ayers Rock, από το 2019 μετά την παρέμβαση των Αβορίγινων, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο ιερός τους χώρος στην κεντρική Αυστραλία δεν είναι «δεν Disneyland». […]<!-- AddThis Advanced Settings above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings below via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Advanced Settings generic via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons above via filter on wp_trim_excerpt --><!-- AddThis Share Buttons below via filter on wp_trim_excerpt --><div class="at-below-post addthis_tool" data-url="https://gossiptime.gr/antimetopiste-drastika-ti-dyskiliotita-tis-kyisis/"></div><!-- AddThis Share Buttons generic via filter on wp_trim_excerpt -->