ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 24 ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 13 ΘΑ ΣΕ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ!

Αυτά είναι τα 24 πιο μικροσκοπικά ζώα του κόσμου! Το νούμερο 13 θα σε ξετρελάνει!
Αυτά είναι τα 24 πιο μικροσκοπικά ζώα του κόσμου! Το νούμερο 13 θα σε ξετρελάνει!Αυτά είναι τα 24 πιο μικροσκοπικά ζώα του κόσμου! Το νούμερο 13 θα σε ξετρελάνει!Αυτά είναι τα 24 πιο μικροσκοπικά ζώα του κόσμου! Το νούμερο 13 θα σε ξετρελάνει!

Πλάσματα μεγάλα και μικρά ζουν παντού γύρω μας, αυτό φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο.

Υπάρχουν όμως πολλά συνηθισμένα είδη, όπως η χελώνα ή το χταπόδι για παράδειγμα, που κυκλοφορούν και σε έκδοση "μινιατούρα" και σίγουρα δεν το ήξερες. Για του λόγου το αληθές δες τις μικροσκοπικές βερσιόν συνηθισμένων ζώων που ακολουθούν και είναι η μία πιο χαριτωμένη από την άλλη!

1. Royal Antelope: Αυτό το μικροσκοπικό είδος αντιλόπης φτάνει μέχρι τα 25, άντε 30, περίπου εκατοστά ύψος.

2. Brookesia Micra Chameleon: Αυτός ο μίνι χαμαιλέοντας είναι ο μικρότερος στον κόσμο με μήκος βία όσο ένα νύχι.

3. Bumblebee Bat: Μοιάζει λίγο με μέλισσα είναι όμως ένα μικροσκοπικό είδος νυχτερίδας που συναντάται στην Ταϋλάνδη.

4. Satomi’s Pygmy Seahorse: Αυτός ο μικρούλης ιππόκαμπος είναι ο μικρότερος στον κόσμο με ύψος περίπου ένα εκατοστό.

5. Pink Fairy Armadillo: Αυτό το είδος αρμαντίλλου συναντάται στην Αργεντινή και είναι το μικρότερο από τα 20 είδη του ζώου.

6. Virgin Islands Dwarf Gecko: Αυτό το μίνι σαυράκι θα συναντήσει κανείς στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και δεν ξεπερνά συνήθως το μέγεθος νομίσματος.

7. Speckled Padloper Tortoise: Η μικρότερη χελώνα του κόσμου συναντάται στη Νότιο Αφρική και φτάνει μέχρι τα 8-10 εκατοστά μήκος.

8. Dwarf Sloth: Αυτό τον βραδύπου-νάνο συναντά κανείς ανοιχτά της ακτής του Παναμά και είναι 40% μικρότερος σε μέγεθος από τους συγγενείς του στην ηπερωτική χώρα.

9. Baluchistan Pygmy Jerboa: Είναι ένα από τα μικρότερα θηλαστικά στον κόσμο και το μικρότερο τρωκτικό. Τα ενήλικα θηλυκά ζυγίζουν μέχρι 3,75 γραμμάρια.

10. Vechur Cow: Η μικρότερη αγελάδα του κόσμου φτάνει μόλις τα 124 εκατοστά μήκος και τα 87 εκατοστά ύψος.

11. Paedophryne Amauensis Frog: Αυτό το μικροσκοπικό βατραχάκι συναντάται στην Παπούα Νέα Γουϊνέα κι ένα νόμισμα μπροστά του είναι τεράστιο.

12. Smallest Octopus Wolfi: Αυτό το μικροσκοπικό χταποδάκι συναντάνται στον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό. Υπάρχουν περίπου 300 είδη χταποδιού και αυτό είναι ένα από τα μικρότερα.

13. Pygmy Goat: Οι κατσίκες-Πυγμαίοι προέρχονται από τη Δυτική Αφρική και φτάνουν μέχρι τα 60 εκατοστά ύψος.

14. Etruscan Shrew: Αυτό το είδος ποντικιού είναι το μικρότερο θηλαστικό της στεριάς στον κόσμο.

15. Fennec Fox: Αυτό το μικροσκοπικό αλεπουδάκι, το συναντά κανείς στη Σαχάρα κι είναι γνωστό για τα τεράστια, ευαίσθητα αυτιά του.

16. Borneo Pygmy Elephant: Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τους ελέφαντες ως τεράστια ζώα. Υπάρχουν όμως και μικρότερα σε μέγεθος είδη. Ο ελέφαντας του Βόρνεο είναι 30% μικρότερος από τον ασιατικό ελέφαντα και φτάνει μέχρι τα δύο μέτρα ύψος.

17. Irukandji Jellyfish: Αυτή η μικροσκοπική τσούχτρα είναι μικρότερη από ένα νύχι, είναι όμως ενα από τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο αναλογικά με το μέγεθός του.

18. Little Blue Penguin: Ονομάζεται "Little Penguin", "Fairy Penguin" ή "Blue Penguin" και είναι το μικρότερο είδος πιγκουίνου. Το συναντά κανείς στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

19. Tamaulipas Pygmy Owl: Αυτή η κουκουβάγια ζει στο Μεξικό και φτάνει τα μόλις 13,5 εκατοστά σε ύψος.

20. Sabah Rhinoceros: Είναι το μικρότερο είδος ρινόκερου στον κόσμο, με ύψος λίγο πάνω από το ένα μέτρο. Ο μικρός αυτός ρινόκερος είναι είδος προς εξαφάνιση με μόνο 30-50 να απομένουν σε όλο τον κόσμο.

21. Pygmy Anteater: Ο μικρότερεος μυρμηγκοφάγος στον κόσμο συναντάται στην Κεντρική και Νότιο Αφρική και είναι σαν λούτρινο αρκουδάκι!

22. Roborovski Hamster: Αυτό το χάμστερ-νάνο συναντά κανείς στη Ρωσία, το Καζακστάν και τη βόρεια Κίνα. Πωλείται ως κατοικίδιο και είναι μικρότερο από ένα εκατοστό σε μήκος.

23. Mediterranean Miniature Donkey: Αυτό το μίνι-γαϊδουράκι προέρχεται από τη Σικελία και τη Σαρδηνία.

24. Ouessant Sheep: Είναι το μικρότερο πρόβατο στον κόσμο και έχει ύψος λιγότερο από 50 εκατοστά.Ξετρελάθηκες κι εσύ με τα χαριτωμένα αυτά ζωάκια; Κάνε Like, Share ή Tweet.

Tags:

weird

Δείτε ακόμα:

Ο μικρός γιος της δεν έχει ιδέα ότι η μητέρα του πρόκειται να πεθάνει. Κι εκείνη έκανε κάτι απίστευτο για να τον προετοιμάσει για μια ζωή χωρίς εκείνη...

hot news