ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΩΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΖΩΕΣ! ΤΟ ΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΣΟΚΑΡΕΙ!

Αυτό το γραμματοκιβώτιο στη Νότια Κορέα σώζει στην κυριολεξία ζωές! Το τι αφήνει κανείς σε αυτό θα σε σοκάρει!
Αυτό το γραμματοκιβώτιο στη Νότια Κορέα σώζει στην κυριολεξία ζωές! Το τι αφήνει κανείς σε αυτό θα σε σοκάρει!Αυτό το γραμματοκιβώτιο στη Νότια Κορέα σώζει στην κυριολεξία ζωές! Το τι αφήνει κανείς σε αυτό θα σε σοκάρει!Αυτό το γραμματοκιβώτιο στη Νότια Κορέα σώζει στην κυριολεξία ζωές! Το τι αφήνει κανείς σε αυτό θα σε σοκάρει!

Υπάρχει ένας άντρας στη Νότια Κορέα που έφτιαξε ένα ξύλινο "γραμματοκιβώτιο" το οποίο όμως προορίζεται για μια πολύ παράδοξη χρήση. Μοιάζει με τα κουτιά που αφήνει κανείς ρούχα για ανακύκλωση ή για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Όμως ο πάστορας Lee Jong-rak της εκκλησίας Jusarang Church στη Σεούλ μαζεύει μέσω αυτού του κουτιού... μωρά που τα εγκαταλείπουν οι μητέρες τους! Ο πάστορας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα των παιδιών αυτών, δίνει μια επιλογή στις μητέρες που αλλιώς θα εγκατέλειπαν τα νεογέννητα μωρά στο δρόμο ή τα σκουπίδια.

Ο πάστορας δημιούργησε αυτό το "drop box" ή "baby box", όπως το λένε, για να σώσει όσο περισσότερα ανεπιθύμητα παιδιά της Νότιας Κορέας μπορεί.

Αντί οι γονείς τους να τα εγκαταλείψουν κάπου έξω και να πεθάνουν, τους ζητά να τα αφήνουν στο κουτί.

Το κουτί είναι θερμαινόμενο, είναι εξοπλισμένο με ανιχνευτές καπνού και συνδέεται με το σπίτι του πάστορα. Όταν αφήνουν στο κουτί ένα μωρό, ένα κουδούνι τον ειδοποιεί για να το παραλάβει αμέσως.

Στη Σεούλ εκατοντάδες παιδιά εγκαταλείπονται κάθε χρόνο, λόγω της αυστηρότητας της κοινωνίας απέναντι στα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου, και καταλήγουν συνήθως νεκρά.

Ο πάστορας όμως έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να σώσει αυτά τα αθώα παιδιά. Για εκείνον όλα ξεκίνησαν όταν ο γιος του, που είναι πια κατάκοιτος, αρρώστησε και μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο επί 14 χρόνια. Εκεί ο πάστορας έβλεπε πολλά παιδιά εγκαταλελειμμένα, επειδή αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία. Ξεκίνησε το έργο του παίρνοντας κοντά του κάποια από τα παιδιά αυτά.


Σήμερα αυτός και η γυναίκα του φροντίζουν 20 παιδιά περίπου, με τη βοήθεια εθελοντών. Τα 10 από αυτά, όσα δηλαδή επιτρέπει το κράτος, τα έχουν υιοθετήσει. Με την αλλαγή των νόμων περί υιοθεσίας στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο του 2012, τα παιδιά που βρίσκει ο πάστορας στο "κουτί" του εκτοξεύτηκαν από τα περίπου 5 το μήνα στα περίπου 20 το μήνα! Τα εγκαταλελειμμένα αυτά παιδιά καταλήγουν σε ορφανοτροφεία, αλλά είναι παράνομο να υιοθετηθούν γιατί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχουν χαρτιά.

Οι πολέμιοι του Lee Jong-rak υποστηρίζουν ότι με το "baby box" ενθαρρύνει τις γυναίκες να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους, ενώ και οι Αρχές προσπαθούν να τον πείσουν να το κλείσει. Εμείς λέμε πως αν έχει βοηθήσει να σωθεί έστω και μια ζωούλα που αλλιώς θα ξεψυχούσε σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι ή μέσα στα σκουπίδια, αξίζει να υπάρχει.

Για δωρεές στο σκοπό του πάστορα μπορεί να επισκεφτεί κανείς το KindredImage.org.

πηγή: reddit.comΑν σε άγγιξε κι εσένα το έργο του πάστορα και της γυναίκας του, μοιράσου την ιστορία για να μάθουν κι άλλοι για αυτό.

Tags:

weird

Δείτε ακόμα:

Ο μικρός γιος της δεν έχει ιδέα ότι η μητέρα του πρόκειται να πεθάνει. Κι εκείνη έκανε κάτι απίστευτο για να τον προετοιμάσει για μια ζωή χωρίς εκείνη...

hot news