ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ!

Αυτό το πανέμορφο νησί κρύβει μια ωρολογιακή βόμβα. Κι όμως οι διακόσιοι κάτοικοί του δεν λένε να το εγκαταλείψουν!
Αυτό το πανέμορφο νησί κρύβει μια ωρολογιακή βόμβα. Κι όμως οι διακόσιοι κάτοικοί του δεν λένε να το εγκαταλείψουν!Αυτό το πανέμορφο νησί κρύβει μια ωρολογιακή βόμβα. Κι όμως οι διακόσιοι κάτοικοί του δεν λένε να το εγκαταλείψουν!Αυτό το πανέμορφο νησί κρύβει μια ωρολογιακή βόμβα. Κι όμως οι διακόσιοι κάτοικοί του δεν λένε να το εγκαταλείψουν!

Αν κάποιος σου έλεγε ότι ζει πάνω ή κοντά έστω σε ένα ενεργό ηφαίστειο, θα τον περνούσες σίγουρα για τρελό και με το δίκιο σου, δηλαδή. Κι όμως υπάρχει κόσμος σε αυτό το μικροσκοπικό νησάκι στην Ιαπωνία που το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό!

Ο πληθυσμός του Aogashima ριψοκινδευνεύει την ασφάλειά του σε καθημερινή βάση ζώντας στους πρόποδες ενός ηφαιστειακού κρατήρα!

Το Aogashima ανήκει στην Ιαπωνία, αν και βρίσκεται στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, πολύ μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας. Το παράξενο όμως στην περίπτωση του μικρού γιαπωνέζικου νησιού δεν είναι αυτό.

Αυτό το νησί είναι στην πραγματικότητα ένα ενεργό ηφαίστειο!

Έχει να εκραγεί από τη δεκαετία του 1780, όταν όμως εξερράγη για τελευταία φορά, σκότωσε το μισό πληθυσμό του νησιού.

Πέρασαν 50 χρόνια μέχρι να ξαναγυρίσει κόσμος εκεί και τώρα ζουν σε αυτό περίπου 200 άτομα.

Η πρόσβαση σε αυτόν τον γιγαντιαίο κρατήρα γίνεται συνήθως με πλοίο, υπάρχει όμως και η δυνατότητα προσέγγισης με ελικόπτερο.

Όταν τα παιδιά του νησιού μεγαλώνουν, αναγκάζονται να φύγουν για να πάνε λύκειο στην ηπειρωτική χώρα.

Στο νησί δεν έχει και πολλά να κάνει κανείς, εκτός κι αν του αρέσει η σάουνα από τεράστιες ποσότητες γεωθερμικής ενέργειας.

Το νησάκι είναι σίγουρα πανέμορφο, αλλά φαντάζει αδιανόητο το πώς αυτοί οι άνθρωποι μένουν σε ένα τόσο απομονωμένο και επικίνδυνο μέρος, ιδίως όταν έχουν και οικογένεια. Ποιοι είμαστε όμως εμείς να κρίνουμε το γούστο του άλλου στα... ηφαίστεια;

Αν σου άρεσε αυτό το πρωτότυπο αν μη τι άλλο μέρος να ζει κανείς, μοιράσου το στο Facebook ή το Twitter.Tags:

weird

Δείτε ακόμα:

Τραγικό θάνατο βρήκε γνωστός Έλληνας ηθοποιός σε τροχαίο

hot news