ΑΥΤΗ Η 84ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ...

Αυτή η 84χρονη γυναίκα αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι της για να γίνει εμπορικό. Η συνέχεια είναι συγκινητική...
Αυτή η 84χρονη γυναίκα αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι της για να γίνει εμπορικό. Η συνέχεια είναι συγκινητική...Αυτή η 84χρονη γυναίκα αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι της για να γίνει εμπορικό. Η συνέχεια είναι συγκινητική...Αυτή η 84χρονη γυναίκα αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι της για να γίνει εμπορικό. Η συνέχεια είναι συγκινητική...

Το 2009 η ταινία κινουμένων σχεδίων "Up" συγκίνησε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μια ιστορία για έναν άντρα που μετά το θάνατο της γυναίκας του αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη της με τον πιο συγκινητικό τρόπο.

Εκείνο που οι περισσότεροι δεν ξέρουν, όμως, είναι ότι το σπίτι στην ταινία που στέκεται αψηφώντας τους ουρανοξύστες γύρω του είναι βασισμένο σε ένα πραγματικό σπίτι. Αυτό το σπίτι.

Η Ίντιθ Μάκφιλντ δεν ήταν μια συνηθισμένη 84χρονη γυναίκα. Το πείσμα της ήταν αξιοθαύμαστο κι έτσι αρνήθηκε σθεναρά να πουλήσει το σπίτι της για να γίνει εμπορικό κέντρο.

Σου θυμίζει κάτι η ιστορία αυτή; Το σπίτι της που στέκεται αγέρωχο ανάμεσα στα κτίρια του εμπορικού ήταν η έμπνευση για το σπίτι στην παιδική ταινία "Up".

Ο Μπάρι Μάρτιν, ένας εργοδηγός που εργαζόταν στην κατασκευή του κτιρίου γύρω από το σπίτι της Ίντιθ, έγινε σιγά-σιγά φίλος μαζί της.

Ακόμα και στα νιάτα της, η Ίντιθ ήταν ιδιαίτερα δυνατός άνθρωπος. Έλεγε στον Μπάρι ιστορίες από το παρελθόν της τόσο απίστευτες, που δεν ήταν σίγουρος κι αν ήταν αληθινές. Του έλεγε ότι την είχε επιστρατεύσει η βρετανική μυστική υπηρεσία ως φοιτήτρια μουσικής και την έστειλε στη Γερμανία να κατασκοπεύσει τους Ναζί.

Ένα πράγμα όμως ήταν σίγουρα αλήθεια. Ότι ήταν μια δυνατή και θαρραλέα γυναίκα.

Με τον καιρό, ο Μπάρι ήρθε όλο και πιο κοντά στην Ίντιθ. Την μετέφερε με το αυτοκίνητό του όποτε χρειαζόταν να πάει κάπου, περνούσε από το σπίτι της να δει αν είναι καλά και μάλιστα έσπευδε στο σπίτι της όταν εκείνη δεν αισθανόταν καλά.

Όταν τη ρωτούσαν γιατί δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της, έδινε μια απίστευτη απάντηση.


φωτός: Polaris

"Και να πάω πού; Δεν έχω οικογένεια κι αυτό είναι το σπίτι μου. Η μητέρα μου πέθανε εδώ, σ' αυτόν εδώ τον καναπέ. Επέστρεψα στην Αμερική από την Αγγλία για να τη φροντίσω. Με έβαλε να της υποσχεθώ ότι θα την άφηνα να πεθάνει σπίτι και όχι σε κάποιο ίδρυμα και κράτησα αυτή την υπόσχεση. Κι εδώ θέλω να πεθάνω κι εγώ. Στο σπίτι μου. Σε αυτό τον καναπέ".

Το τηλέφωνό της χτυπούσε συνέχεια με προσφορές για το σπίτι της, αλλά εκείνη τους αγνοούσε. Έφτασε μάλιστα να αρνηθεί μια προσφορά ενός εκατομμυρίου δολαρίων! Με τον καιρό άρχισε να εξαρτάται όλο και περισσότερο από τον Μπάρι. Όταν εκείνος κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι η Ίντιθ αδυνάτιζε συνεχώς την πήγε στο νοσοκομείο. Είχε καρκίνο στο πάγκρεας. Αυτό δεν τη φόβισε, όμως. Είχε το σπίτι της και είχε βρει έναν καλό φίλο στο πρόσωπο του Μπάρι. Δεν υπήρχε λόγος να φοβάται.

Αυτή την ιστορία της Ίντιθ, του σπιτιού της και του Μπάρι αφηγείται το βιβλίο "Under One Roof".

πηγή: Under One Roof

Αν σε ενέπνευσε κι εσένα το πείσμα και το θάρρος της Ίντιθ μοιράσου αυτή την ιστορία και με άλλους, κάνοντας Share ή Tweet.
Tags:

weird

Δείτε ακόμα:

Το σπίτι σου θα σου φανεί πολύ βαρετό όταν δεις αυτές τις απίστευτες εμπνεύσεις βγαλμένες από το σπίτι των ονείρων σου!

hot news