ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ. ΟΤΑΝ ΛΙΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΘΕΑΜΑ!

Είναι μια παγωμένη λίμνη στην Ινδία. Όταν λιώνει όμως αποκαλύπτεται το πιο μακάβριο θέαμα!
Είναι μια παγωμένη λίμνη στην Ινδία. Όταν λιώνει όμως αποκαλύπτεται το πιο μακάβριο θέαμα!Είναι μια παγωμένη λίμνη στην Ινδία. Όταν λιώνει όμως αποκαλύπτεται το πιο μακάβριο θέαμα!Είναι μια παγωμένη λίμνη στην Ινδία. Όταν λιώνει όμως αποκαλύπτεται το πιο μακάβριο θέαμα!

Το 1942 ανακαλύφθηκε στο Uttarakhand της Ινδίας μια παγωμένη λίμνη. Βρίσκεται σε ύψος 5.029 μέτρων, πράγμα που εξηγεί γιατί αυτό που συνέβη εκεί πριν 1.200 χρόνια δεν ανακαλύφθηκε παρά πρόσφατα.

Το όνομα της λίμνης αυτής είναι Roopkund και τίποτα δεν μπορεί να προετοιμάσει τον επισκέπτη για τα όσα συνέβησαν εκεί πριν μια χιλιετία περίπου.

Τοποθετημένη ψηλά στα βουνά, η λίμνη ανακαλύφθηκε τυχαία από ένα δασοφύλακα το 1942.

Η λίμνη είναι αποτέλεσμα παγετού και για αυτό είναι σχεδόν πάντα παγωμένη.

Έτσι υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν σου περνάει καν από το μυαλό τι κρύβει μέσα της.

Όταν όμως λιώνει, αποκαλύπτει τη φρίκη του τι συνέβη εκεί πριν 1.200 χρόνια περίπου.

Η λίμνη είναι γεμάτη σκελετούς. Εκατοντάδες σκελετούς.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση των σκελετών αυτών. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ανήκουν στο Στρατηγό Zorawar Singh του Κασμίρ και τους άντρες του, που λέγεται ότι έχασαν το δρόμο τους και χάθηκαν στα Ιμαλάια στο ταξίδι της επιστροφής, μετά τη Μάχη του Θιβέτ το 1841.

Αφότου αποδείχτηκε ότι τα οστά είναι πιο παλιά, άλλοι θεώρησαν ότι οι πολυάριθμοι νεκροί ήταν αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης επίθεσης του Mohammad Tughlak στην περιοχή Garhwal των Ιμαλαΐων.

Πολλοί ανθρωπολόγοι υποστήριξαν ότι επρόκειτο για κάποια άγνωστη επιδημία ή ακόμα ίσως και για κάποια μαζική τελετουργική αυτοκτονία.

Δεν ήταν ομως παρά το 2004 που μια ομάδα αποκάλυψε τελικά τι πραγματικά συνέβη στη λίμνη Roopkund.


Οι ερευνητές ανακάλυψαν ρωγμές στα κρανία, που υποδείκνυαν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν από θανάσιμα χτυπήματα. Τα τραύματα όμως έμοιαζαν να έχουν γίνει από κάτι στρογγυλό, όπως μια μπάλα του μπέιζμπολ, όχι από κάποια χιονοστιβάδα. Επιπλέον τα σώματά τους δεν είχαν άλλα τραύματα κάτι που οδήγησε σε ένα σοκαριστικό συμπέρασμα: τους σκότωσε κάτι που έπεσε από τον ουρανό... χαλάζι!

Κάθε 12 χρόνια 500 μέλη της θρησκείας Nanda Devi πραγματοποιούσαν ένα προσκύνημα στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται η λίμνη Roopkund. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι οι προσκυνητές πιθανότατα συνάντησαν τη λίμνη και κατέβηκαν στις όχθες για να προμηθευτούν φρέσκο νερό.

Τότε τα σύννεφα πύκνωσαν και άρχισε να ρίχνει χοντρό χαλάζι. Μην έχοντας πουθενά να κρυφτούν στην ανοιχτή αυτή ορεινή περιοχή, οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- πέθαναν από τραύματα στο κεφάλι που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση. Τα παγωμένα νερά διατήρησαν τα σώματά τους για εκατοντάδες χρόνια, κάποια μάλιστα με τα μαλλιά και τα ρούχα της ακόμη άθικτα.

Οι γυναίκες των Ιμαλαΐων τραγουδούν ένα παραδοσιακό τραγούδι που περιγράφει μια θεά τόσο εξοργισμένη με εκείνους που καταπάτησαν το ιερό βουνό της που έβρεξε πάνω τους θάνατο, ρίχοντας χαλάζι "σκληρό σαν ατσάλι". Το γεγονός αυτό είναι ίσως μια υπόνοια ότι κάποιοι προσκυνητές επέζησαν από την τρομερή χαλαζόπτωση και αφηγήθηκαν την ιστορία τους, η οποία μεταφέρθηκε μέχρι σήμερα.

φωτός: Flickr

Αν εντυπωσιάστηκες κι εσύ από αυτό το πανάρχαιο, αν και μακάβριο, αξιοθέατο, κάνε Like ή Share.Tags:

weird

Δείτε ακόμα:

Αυτό που έκανε αυτός ο φοιτητής με παράλυτο πατέρα στο δωμάτιο της εστίας του είναι απίστευτο. Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια!

hot news