Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΠΟΥΡΑΚΙΑ!

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τούρτα σοκολάτα-υπερπαραγωγή με πουράκια!
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τούρτα σοκολάτα-υπερπαραγωγή με πουράκια!
Δείτε όλα τα άρθρα για Άκης Πετρετζίκης

Αυτή η τούρτα του σεφ θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!


Τούρτα σοκολάτας με πουράκια και κουφετάκια για παιδιά. Η ΤΟΥΡΤΑ σοκολάτας!

Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες
Κόστος: 12.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή

Υλικά

Υλικά για το παντεσπάνι
• 70 γραμμάρια κακάο
• 250 ml βραστό νερό
• 440 γραμμάρια ζάχαρη
• 250 γραμμάρια αλεύρι
• 1 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
• 1 πρέζα αλάτι
• 260 ml ξυνόγαλο
• 140 γραμμάρια βούτυρο
• 3 αυγά
• 2 βανίλιες

Υλικά για τη γέμιση-γλάσσο
• 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
• 110 γραμμάρια βούτυρο
• 125 γραμμάρια κακάο
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 2 βανίλιες

Εκτέλεση
• Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
Στο βραστό νερό προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα. Αφήνουμε να κρυώσει.
• Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Όταν γίνουν ένα καλό μείγμα προσθέτουμε το μείγμα νερό κακάο.
• Περνάμε το αλεύρι τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες από κόσκινο και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και το ξυνόγαλο σε 2 δόσεις. Δηλαδή βάζουμε το 1/3 από το αλεύρι, το 1/2 από το ξυνόγαλο, το 1/3 από το αλεύρι, το υπόλοιπο ξυνόγαλο και τελειώνω με το 1/3 από το μείγμα του αλευριού. Προσέχω κάθε φορά να απορροφάται καλά το αλεύρι πριν βάλω την υπόλοιπη δόση.
• Βάζουμε το μείγμα σε 3 αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσεως διαμέτρου 21 εκ τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά.
• Αφαιρούμε, κρυώνουμε πάνω σε μια σχάρα και συναρμολογούμε το κέικ βάζοντας μια μικρή ποσότητα από το γλάσο ανάμεσα σε κάθε παντεσπάνι. Το υπόλοιπο γλάσο το απλώνουμε πάνω και γύρω από το κέικ. Διακοσμούμε με σοκολατένια πουράκια γύρω γύρω την τούρτα και με πολύχρωμα σοκολατένια κουφετάκια την επάνω επιφάνεια της τούρτας.

• Εκτέλεση για το γλάσο:
Ανακατεύουμε την άχνη με το κακάο και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια στο μίξερ. Προσοχή σε χαμηλή ταχύτητα!!
Προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά σιγά την κρέμα μέχρι να γίνει ένα γλάσο που να μπορούμε να το απλώσουμε.

TIP Ανακατεύουμε σε σιγανή ταχύτητα το γλάσσο!





Tags:

Instagram, μαγειρική, lifestyle, Άκης Πετρετζίκης

Δείτε ακόμα:

Γωγώ Μαστροκώστα: Γιατί δεν εμφανίστηκε στο "Πρωινό" της Δευτέρας

hot news